• SMV Barometret 2017

    En analyse af SMV-virksomhederne i Danmark

    Hent analysen
Analyse:

SMV Barometret 2017

21 juni 2017

SMV Barometret, der i 2017 udkommer for sjette gang, viser, at 2016 var et jubelår for de mindre og mellemstore virksomheder.

Såvel omsætning som overskud og soliditetsgrad er steget pænt. Den gennemsnitlige omsætning hos SMV’erne blev hævet med 5,5 procent, overskuddet steg med 8,5 procent, og soliditetsgraden er vokset – fra 34 procent i 2015 til 35,5 procent i 2016. Det er overordentlig positivt sammenlignet med de sidste to års limbo i den økonomiske udvikling hos SMV’erne.

Analysen er gennem årene blevet et væsentligt bidrag til debatten om de danske virksomheders aktuelle tilstand, en anledning til at diskutere erhvervsklimaet og en indikation på SMV’ernes betingelser og deres parathed til at fremme væksten i Danmark.

Datagrundlag

SMV Barometret bygger på omfattende data hentet blandt BDO’s kunder. De kvantitative data stammer fra knapt 20.000 regnskaber samt mere end 2.000 spørgeskemabesvarelser fra SMV’er i dansk erhvervsliv.

Herigennem giver SMV Barometret et detaljeret, velunderbygget og aktuelt billede af, hvordan de mindre og mellemstore virksomheder har det netop nu.

Leg selv med tallene

Igen i år har vi lavet et interaktivt site, hvor du selv kan gå ind og undersøge, hvordan det er gået med en bestemt region. Siden finder du på www.smvbarometret.dk

Hent hele analysen som PDF