Har du taget stilling til de indefrosne feriepenge?

Hvis din virksomhed har indberettet indefrosne feriepenge, er det blevet tid til at tage stilling til, om du ønsker at beholde dem i virksomheden.

Den 1. september 2020 sagde vi farvel til den gamle ferielov og bød i stedet samtidighedsferien velkommen. Det betød blandt andet, at de feriepenge, der blev optjent i overgangsperioden 1. september 2019 til 31. august 2020, blev ”indefrosset” i fonden Lønmodtagernes Feriemidler.

Virksomheder, der har indberettet indefrosne feriepenge til Lønmodtagernes Feriemidler ved udgangen af 2020, har i juli i år modtaget et brev i e-Boks. I brevet er de blevet bedt om at tage stilling til, om de ønsker at beholde de indefrosne feriepenge i virksomheden.

Hvis virksomhederne ikke reagerer inden fristen d. 31. august 2021, kan det betyde, at Lønmodtagernes Feriemidler sender virksomheden en opkrævning på alle de udestående feriepenge.

 

Hvad skal du og din virksomhed gøre?

Hvis du ønsker at beholde de indefrosne feriepenge i virksomheden, er det vigtigt, at du inden fristen går ind på www.virk.dk/selvbetjening-feriemidler og bekræfter, at du ønsker at beholde feriepengene i din virksomhed.

Hvis du derimod ikke ønsker at beholde feriepengene i virksomheden, behøver du ikke at foretage dig noget. Senere på året vil du modtage en opkrævning for det udestående beløb.

 

Frist for negative ændringer til Lønmodtagernes Feriefond

Som en konsekvens af at det i foråret 2021 blev muligt for lønmodtagere at få udbetalt de resterende feriemidler, er der blevet ændret i reglerne for arbejdsgivernes rettelser til tidligere indberetninger.

Fristen for virksomheder for at foretage negative ændringer til Lønmodtagernes Feriefond på deres medarbejdere, som har fået alle deres feriepenge udbetalt, er d. 28. februar 2022. Herefter vil det kun være muligt at indberette forhøjelser af de indberettede midler.

 

Har I styr på de indefrosne feriepenge?

Der er mange ting at holde styr på, når det gælder indefrosne feriepenge. I BDO står vi klar til at hjælpe dig og din virksomhed.

Kontakt os

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få alle BDO nyheder og indsigter i din indbakke

Please fill out the following form to access the download.