Artikel:

Er din virksomhed klar til Brexit?

27 november 2020

Klaus Kalsmose Jakobsen, Director, Customs & International Trade |

Den 1. januar 2021 træder Storbritannien officielt ud af EU, og det betyder blandt andet, at toldreglerne bliver ændret. Er du klar over, hvilken betydning det får for din virksomhed?

Det kan være relevant allerede nu at begynde at kigge ind i, hvilket marked man står over for, når Brexit træder i kraft fra den 1. januar 2021. Helt konkret skal du og din virksomhed begynde at overveje, hvilke aktiviteter der bliver berørt af Brexit. Det gælder både, hvis man eksporterer varer eller ydelser til Storbritannien, og hvis man køber varer - hvad end det er britiske varer eller varer, som er importeret til en leverandør i Storbritannien.

Når Storbritannien træder ud af EU, vil toldreglerne nemlig ændre sig, da de generelle regler for handel med tredjelande (lande uden for EU) vil træde i kraft. Det betyder først og fremmest, at virksomheden skal registreres som importør eller eksportør hos Erhvervsstyrelsen således, at import og eksport ud af og ind i Storbritannien kan lade sig gøre.

Derudover skal virksomheden også være bevidste om de mulige økonomiske konsekvenser, der kan opstå i forbindelse med Brexit. Det kan være, at virksomhedens handelsmønster kan drage fordel af toldbevillinger, som både kan lette administrative byrder samt give en økonomisk fordel. Dog skal man være bevidst om, at tildeling af bevillinger ofte kræver, at en række betingelser overholdes.
 


 

Kontakt os for at være på forkant med Brexit

Står du i en situation, hvor du eller din virksomhed påvirkes af Brexit? Er du i tvivl om, hvordan told- og momsreglerne i den forbindelse skal håndteres, så står vores moms- og toldspecialister, der ligeledes er eksperter inden for Brexit, altid klar til at give et godt råd. Vi holder os løbende opdateret på emnet, så du ikke går glip af alt den nyeste information.
 

Enter security code:
 Security code