Arbejdsudleje

Dato: Tirsdag d. 1. februar og mandag d. 7. marts
Tidspunkt: 15.30-17.30
Comwell Hvide Hus Aalborg og Comwell Kellers Park
Vesterbro 2 og H. O. Wildenskovsvej 28
Aalborg og Børkop  
Rutevejledning

  • Sammendrag

Arbejdsudlejeskat for udenlandsk arbejdskraft – arbejdsudleje ctr. entreprise – dokumentationskrav – og meget mere er det emne, som BDO og Skattestyrelsen vil fortælle om og drøfte på dette gå-hjem-møde, hvor det er gratis at deltage.

Få overblik over og styr på skattereglerne omkring arbejdsudleje, og hvad Skattestyrelsen ser, det er vigtigt at have styr på i de danske virksomheder, når der benyttes udenlandske medarbejdere, der ikke er direkte ansat i den danske virksomhed, men måske hos et dansk eller udenlandsk vikarbureau. Det kan også være udenlandske medarbejdere, som sender en faktura direkte til den danske virksomhed, som kan medføre danske skattemæssige arbejdsgiverforpligtelser.

Alt dette kan du få Skattestyrelsens og BDO’s eksperters bud på, hvordan ovenstående skal håndteres, og hvad vi forventer i fremtiden på området.

Reglerne om arbejdsudleje kan have økonomiske konsekvenser for både medarbejderne, som arbejder på jeres projekter og virksomhed i Danmark, og jer som hvervgiver/hovedentreprenør, hvis I ikke har tilstrækkeligt styr på kravene til fx håndtering, indberetning og likviditetsflow fra jeres afregning til den udenlandske virksomhed til endelig aflønning af den udenlandske medarbejder.

Vi har især i de seneste 2 år set en lang række afgørelser fra Skattestyrelsen og også nogle toneangivende domstolsafgørelser, som giver os et godt billede af, hvordan reglerne skal fortolkes, hvis man vil undgå efterfølgende besvær med Skattestyrelsen.

Vi har inviteret Skattestyrelsen til oplæg og dialog på vores gå-hjem-møde om arbejdsudleje. De fortæller om baggrunden for reglerne og deres tilgang til reglerne, og vi kommer med forslag til, hvordan danske virksomheder kan forsøge at håndtere reglerne for at reducere risikoen for en skattesag om arbejdsudleje.

Gå-hjem-mødet henvender sig til danske virksomheder, der benytter udenlandske underleverandører til udførelse af projekter i Danmark – hvor den udenlandske underleverandør primært leverer arbejdskraft. Det kan bl.a. være virksomheder som vikarbureauer, byggebranchen, entreprenørbranchen, montagearbejde, produktionsvirksomheder, landbrug, skovbrug.

Program


- Velkomst

- Kort om reglerne v. Tanja Stocholm/Lars Jacobsen, Director, BDO

- Skattestyrelsens tilgang til reglerne, hvordan/hvorfor starter og opstår sagerne, hvordan forløber sagerne, tendenser og fremtidsudsigter v. Lars Gerlach Christensen, Chefkonsulent, Skattestyrelsen

- Anbefaling til danske virksomheder v. Tanja Stocholm/Lars Jacobsen, Director, BDO.

- Spørgsmål og dialog.Du kan deltage enten i Aalborg den 1. februar eller i Vejle den 7. marts. Begge dage i tidsrummet kl. 15.30-17.30. Efter arrangementet er BDO vært med en let anretning.

Det er gratis at deltage.