Artikel:

Husk jeres indberetning af de indefrosne feriepenge

10 december 2020

Alle danske virksomheder har i løbet af november og december modtaget en lidt anderledes julegave i e-Boks. Her ligger nemlig en besked, der minder dem om at tjekke deres indberetninger af feriepenge inden den 31. december 2020.

Den 1. september 2020 sagde vi farvel til den gamle ferielov og bød i stedet samtidighedsferien velkommen. Det betød blandt andet, at de feriepenge, der blev optjent i overgangsperioden 1. september 2019 til 31. august 2020, blev ”indefrosset” i fonden Lønmodtagerens Feriemidler.

I sommers bestemte Folketinget dog, at lønmodtagere kunne få udbetalt tre uger af de indefrosne feriepenge. Og til foråret bliver også de sidste to uger udbetalt.

Men som arbejdsgiver er det stadig dit ansvar, at den indefrosne ferie er korrekt indberettet til Lønmodtagerens Feriemidler. Og fristen for det er nytårsaften i år.

Selvom fristen nærmer sig, er konsekvenserne ved ikke at have styr på virksomhedens indefrysning desværre stadig ukendte. Inden nytår bør alle danske virksomheder derfor tjekke, at deres indberetninger for overgangsperioden er korrekte – og rette eventuelle forkerte/manglende indberetninger.
 

Har I styr på indberetningen?

Der er mange ting at holde styr på, når det gælder den nye ferielov, og det har længe skabt store bekymringer i mange virksomheder. I BDO står vi klar til at hjælpe jer med at kontrollere jeres indberetning, hvis I får brug for dén bekymring mindre.

Vi kan blandt andet sørge for, at I ikke:

  • har indberettet forkerte eller manglende feriepenge
  • har indberettet feriepenge til direktører
  • har misset feriepenge på flere af de særlige lønarter
  • har været uopmærksomme på konsekvenserne af den nye ferielov – især i forhold til indefrysningen.

Skal vi hjælpe jer – eller vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for jer? Så er du velkommen til at tage fat i BDO’s specialister.
 

Kontakt os