Vi bruger cookies og andre sporingsteknologier til at forbedre browsing-oplevelsen på vores hjemmeside, vise personaliseret indhold og målrettede annoncer, analysere trafikken på siden, og forstå hvor vores besøgende kommer fra. Hvis du vil vide mere, kan du læse vores cookie-politik. Du kan desuden læse vores privatlivspolitik, hvis du ønsker mere information. Ved at klikke ’accepter og luk’ giver du samtykke til, at vi bruger cookies og andre sporingsteknologier.

Bæredygtig mad i det offentlige og private

I BDO hjælper vi med at analysere koncepter, drift og indkøb, så I kan få et overblik over, hvilke metoder I kan implementere for at opnå en mere bæredygtig drift og klimavenligt mad i de kommunale og regionale køkkener. Med rådgivning fra os kan både offentlige og private køkkener blandt andet få hjælp til at:

  • Omlægge til økologisk drift
  • Producere mere klimavenlig mad
  • Mindske madspildet
  • Reducere kørslen af mad
  • Gennemgå indkøbsrutiner
  • Gennemgå indkøbsaftaler – blandt andet mulighederne for lokale indkøb.

På vejen mod mere bæredygtig og klimavenlig mad og drift er der mange forskellige redskaber, der kan anvendes. Både når vi hjælper med økologisk drift, mere klimavenlig mad og med at mindske madspildet, tilpasser vi altid hele processen til det enkelte projekt og køkkentype. Derfor får I altid en løsning, der passer i jeres køkken.


Kontakt os
 

Økologisk omlægning i kommuner og regioner

I BDO arbejder vi med analyse og forandring af hele køkkendriften, så I kan øge den økologiske andel af råvarer, uden det koster mere. Således baserer vores metode sig på omlægning af køkkendriften frem for blot at konvertere de nuværende indkøb til økologiske alternativer.

For at sikre en mere økonomisk og bæredygtig omlægning i kommunen får køkkenpersonalet blandt andet rådgivning i:

  • Indkøb og råvarevalg
  • Menuplanlægning
  • Tilberedningsmetoder
  • Forarbejdningsgrader
  • Madspild.

I får en analyse af jeres nuværende indkøb, råvareforbrug, tilberedningsmetoder og menuplaner, og vi udarbejder konsekvensberegninger for jer. Med udgangspunkt i jeres nuværende drift, får I derfor den bedst mulige løsning til at nå en mere økologisk drift.  
 

Klimavenlig mad i kommunerne

Der er stor forskel på, hvor meget forskellige fødevarer belaster klimaet. At producere mere klimavenlig mad i offentlige og private køkkener handler om at vælge de fødevarer, som udleder mindst CO2 og dermed belaster klimaet mindst.

Men at producere mere klimavenlig mad i de professionelle køkkener kan være en udfordring for mange, fordi der ofte også er krav til ernæringsindhold og økonomi samt kultur- og smagspræferencer hos målgruppen.

I BDO kan vi hjælpe med at afdække køkkenets udfordringer, så I kan blive klogere på, hvordan I fremadrettet kan arbejde med at reducere klimaaftrykket i alle køkkenets måltider. Vi analyserer jeres nuværende indkøb, råvareforbrug og menuplaner, og tager udgangspunkt i dette. Vores anbefalinger vil desuden altid tage hensyn til jeres krav til ernæringsindhold, økonomi samt kultur- og smagspræferencer hos målgruppen.
 

Mindre madspild i det offentlige og private

I Danmark smider vi hvert år over 700.000 ton mad ud, som kunne være spist. Af det kommer 31.000 ton fra institutioner og storkøkkener.

Madspild er en af verdens største CO2-synder – ubrugte madvarer er skyld i hele 3,3 milliarder ton CO2-udledning hvert år. Kun USA og Kina udleder mere CO2 end dette. Blandt andet derfor er mindre madspild også en del af FN’s 17 verdensmål.

BDO kan hjælpe køkkenerne med fremfinde og minimere madspild i produktionen. Madspild kan opstå i hele værdikæden i køkkenet (varebestilling, varemodtagelse, produktion, udportionering, pakning og lagring og levering).

På mange plejecentre og hospitaler ser vi, at der opstår en del madspild i afdelingerne. Det kan være madspild, der opstår af forskellige årsager som den valgte serveringsform, bestillingsmængder og bestillingssystem. Uanset hvad står vi i BDO klar til at identificere og reducere spild af mad.

At mindske madspildet er både til fordel for klimaet og for jeres økonomi.  
 

Vi kan hjælpe jer med FN’s verdensmål

BDO kan hjælpe professionelle køkkener med at gøre FN’s verdensmål til hverdag – at omsætte verdensmålene til handlekraft og tage et øget samfundsansvar.

En økologisk drift og et bæredygtigt og klimavenligt køkken er ikke kun til gavn for klimaet – det kan også skabe bedre løsninger til gavn for borgere, kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere.

 

Mindre kørsel af mad

Når det gælder klimavenlig og bæredygtig mad i kommuner og regioner, kan det for mange professionelle køkkener også være en fordel at ændre leveringsfrekvensen af mad til eksterne lokationer. Færre ugentlige leveringsdage vil nemlig reducere klimaaftrykket.

Vi kan hjælpe jer med at beregne, hvad færre ugentlige leveringsdage vil betyde for køkkenets driftsomkostninger. Færre leveringsdage betyder en reduktion af de direkte leveringsomkostninger, men det kan også betyde, at køkkenet skal bruge flere personaleressourcer grundet flere håndteringer i køkkenet, øget krav til kølekapacitet, krav til pakkesystemet mm.


Skal vi hjælpe jer?

Har I brug for hjælp til at skabe økologisk drift, til at producere mere bæredygtig og klimavenlig mad og/eller med at reducere spild af mad i jeres køkken? Så kontakt vores eksperter i dag.

Vi kommer gerne forbi til et uforpligtende møde, så I kan blive klogere på, hvordan vi kan hjælpe jer og jeres køkken.

Enter security code:
 Security code