Tjek årsopgørelsen en ekstra gang

08 april 2015

Har du i 2014 givet gaver til velgørende organisationer, er der god grund til at tjekke, om du på din årsopgørelse har fået fradrag for donationen. Det forudsætter nemlig, at modtageren har indberettet beløbet til SKAT.

På selvangivelsen for 2014 kunne der fratrækkes gaver til velgørende organisationer med op til 14.800 kr. Ægtefæller har hver sit fradrag.

Fradraget fortrykkes på årsopgørelsen ud fra de oplysninger, som SKAT har modtaget fra bidragsmodtagerne. Det er ikke nok, at ydelsen af gaven kan dokumenteres. Fradraget gives kun, hvis modtageren har indberettet gavebeløbet. Og noget tyder på, at ikke alle har fået gjort dette. I alle tilfælde har vi set flere eksempler på mindre organisationer, der ikke har indberettet de gavebeløb, som de har modtaget.

Den manglende indberetning hænger måske sammen med, at en del små organisationer har mistet deres godkendelse med virkning fra 2015, fordi reglerne for godkendelse er skærpet, men det betyder ikke, at de ikke skal indberette de gaver, som de har modtaget i 2014.

Hvis du ved gennemgangen af din årsopgørelse for 2014 kan se, at du ikke har fået fradrag for dine bidrag, skal du ikke rette henvendelse til SKAT, men derimod til modtageren af gavebeløbet. Og det er heldigvis ikke for sent for denne at indberette gaverne til SKAT.

 

Ovenstående artikel er hentet fra Depechen, der er vores elektroniske nyhedsbrev om skat og moms. Depechen udsendes hver anden onsdag og er ganske gratis.