SKAT foreslår nyt skattekort til 300.000 personer

06 maj 2014

SKAT sender i disse dage forslag til en ny forskudsopgørelse – og dermed nyt skattekort - for 2014 til ca. 300.000 skatteydere. Målet er, at færre skal ende med en restskat.

Når det gælder skat, er vi danskere groft sagt delt i 2 grupper.

Den ene gruppe interesserer sig kun lidt for deres skatteforhold og frygter derfor altid, at årsopgørelsen betyder en stor restskat. De jubler derfor også særlig højt, hvis det faktisk viser sig, at de skal have penge tilbage.

Den anden gruppe har styr på tingene. Det betyder ikke, at de nødvendigvis stiler efter, at deres årsopgørelse skal udvise et rundt nul. Mange i denne gruppe forskudsregistrerer faktisk bevidst deres fradrag for lavt, for at være sikker på at få overskydende skat. Andre gør det modsatte, men foretager måske en frivillig indbetaling af skat i december måned for at undgå restskat.

Hvad enten man hører til i den ene eller anden gruppe, er der gode nyheder i forhold til tiltaget fra SKAT med at foreslå ny forskudsopgørelse.

Dem som gerne selv vil bestemme over deres forhold kan glæde sig over, at SKAT i år har tilføjet en ny funktion på TastSelv, hvorved skatteyderne, ved et tryk på en enkelt knap, kan annullere forslaget til ny forskudsopgørelse i sin helhed og dermed fortsætte med det nuværende skattekort. Annulleringen skal dog ske inden 15 dage. Ellers er den nye forskudsopgørelse en realitet. Det betyder ikke, at der ikke kan foretages ændringer i denne, men i så fald udskrives der endnu en opgørelse.

De mange, som ser tiltaget fra SKAT som en rigtig fin service, kan glæde sig over, at SKAT får flere og flere løbende indberetninger og derfor rent faktisk får bedre og bedre muligheder for at få forskudsopgørelsen til at passe med de faktiske forhold. De behøver dybest set ikke gøre noget, idet den nye opgørelse som nævnt kræver en aktiv handling inden 15 dage for ikke at træde i kraft. Det er dog stadig skatteyderen selv, som har ansvaret for forskudsopgørelsen. Modtagelsen af forslaget til en ny forskudsopgørelse kan derfor være en udmærket anledning til at gennemgå denne i almindelighed.

SKAT har formuleret en let forståelig vejledning til, hvorledes der kan rettes i deres forslag. 

Ønsker du hjælp til håndteringen af dine skatteforhold, herunder kontakt til SKAT, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.


Ovenstående artikel er hentet fra Depechen, der er vores elektroniske nyhedsbrev om skat og moms. Depechen udsendes hver anden onsdag og er ganske gratis.