Mere skattekontrol af sportsklubber

04 juni 2014

SKAT har fundet så mange fejl ved besøg i sportsklubber, at de nu udvider deres kontrol. Det er stadig reglerne om udbetaling af skattefri kørepenge samt privat kørsel i sponsorbiler, som giver flest fejl. 

Det startede som et mindre pilotprojekt, men det udviklede sig, og nu har SKAT afsat 12 medarbejdere til at foretage skattekontrol i sportsklubber.

Under pilotprojektet foretog SKAT kontrol hos syv klubber på topniveau inden for fodbold, håndbold, ishockey og badminton. Ifølge en artikel i Jyllands-Posten førte det til indkomstforhøjelser hos 124 idrætsudøvere med i alt ca. 8 mio. kr. og har formentlig udløst en restskat på i gennemsnit 30 - 40.000 kr. hos de pågældende.

Det udvidede projekt skal foreløbig køre frem til foråret 2015 og kommer formentlig til også at omfatte volleyball- og basketball-klubber. Ingen idrætsgrene er nemlig fredet, ligesom kontrollen ikke kun er forbeholdt de absolutte topklubber.

Vi gennemførte sidste år en række informationsmøder for sportsklubber om de problemstillinger, som vi oplever i forhold til disses aktiviteter. Vi har efterfølgende hjulpet en lang række klubber med at få styr på de administrative rutiner omkring udbetaling af skattefrie kørepenge, som er det område, hvor der oftest begås fejl.

Kontakt os gerne, hvis I også i din klub ønsker sikkerhed for, at I gør tingene rigtigt. Se i denne forbindelse vores Værd-at-Vide om udbetaling af skattefrie godtgørelser i idrætsforeninger. 

 

Ovenstående artikel er hentet fra Depechen, der er vores elektroniske nyhedsbrev om skat og moms. Depechen udsendes hver anden onsdag og er ganske gratis.