I dag vedtages loven om genindførsel af håndværkerfradraget

26 august 2015

Om alt går vel, vedtages regeringens forslag om genindførsel af håndværkerfradraget i dag den 26. august 2015. Genindførslen sker med tilbagevirkende kraft til årets begyndelse.

Som nævnt i Depechen 2015, nr. 14, hvor vi omtalte lovforslaget, er det kun reglerne for 2015, som nu ligger fast. Reglerne for 2016 og 2017 bliver anderledes, men vi ved endnu ikke hvordan. Det offentliggøres først senere på året.

Reglerne for 2015 er identiske med de regler, som har været gældende i de seneste to år. Det betyder, at der kan opnås fradrag for op til 15.000 kr. i form af arbejdsløn enten til en håndværker eller til en hushjælp.

I vores Værd-at-Vide-serie har vi straks udgivet to artikler om reglerne. Dels en om skattefradrag for håndværkerudgifter og dels en om skattefradrag for udgifter til hushjælp.

Når det gælder håndværkudgifter er det stadig sådan, at det kun er udgifter (arbejdsløn) til istandsættelse af helårsboliger og sommerhuse – herunder også sommerhuse i udlandet – som kan fratrækkes.

Det betyder, at der fx kan opnås fradrag for udgifter til reparation eller udskiftning af tag, tagrender og afløb, vinduer og døre og glas heri, samt for maling af vægge og træværk. Blandt de indvendige arbejder, der berettiger til fradrag, kan nævnes reparation eller udskiftning af køkken og/eller bad samt varme- og varmestyringsanlæg.

Der kan ikke opnås fradrag for nybyggeri, herunder tilbygninger og heller ikke til flisebelægninger i indkørsler, på havegange og terrasser og heller ikke til opsætning af postkasser og tyverialarmer.

Når det gælder hushjælp, kan der i første række fratrækkes udgifter til rengøringshjælp, vinduespudsning, havearbejde og børnepasning. Hushjælp i form af en ung pige i huset giver kun ret til fradrag, hvis hun ikke har bopæl i huset.

Med hensyn til havearbejde kan der opnås fradrag for hjælp til græsslåning, hækkeklipning, lugning, beskæring samt til snerydning.

Rengøringshjælp omfatter alle former for rengøring, herunder også opvask, støvsugning og gulvvask, men også strygning af vasketøj samt rensning og vask af gulve, tæpper, gardiner og persienner.

 

Ovenstående artikel er hentet fra Depechen, der er vores elektroniske nyhedsbrev om skat og moms. Depechen udsendes hver anden onsdag og er ganske gratis.