Ejendomsværdiskat af udenlandske ferieboliger

18 maj 2016

Der skal betales ejendomsværdiskat af sommerhuse og andre former for ferieboliger. Det gælder, uanset om de ligger i Danmark eller i udlandet, men beregningsgrundlaget for de udenlandske kan være vanskeligt at opgøre.

Pligten til at betale dansk ejendomsværdiskat gælder, uanset om den udenlandske feriebolig er en ødegård i Sverige, et byhus i Provence, en hacienda i Malaga, en lejlighed i Alanya eller noget helt femte. Afgørende er alene, om ferieboligen anvendes helt eller delvist til private formål. Altså som feriebolig.

Anvendes den udenlandske feriebolig udelukkende til udlejning, skal der ikke betales dansk ejendomsværdiskat. I stedet skal overskuddet ved udlejningen medregnes ved den danske indkomstopgørelse. Der gives i så fald nedslag i den danske skat for eventuelle skatter, der er betalt i udlandet.

Ejendomsværdiskatten for udenlandske ejendomme opkræves med samme procent som for danske ejendomme, men beregningsgrundlaget er anderledes. Det skyldes, at der for udenlandske ejendomme ikke findes offentlige ejendomsvurderinger, som det kendes i Danmark.

Ny meddelelse
SKAT har netop offentliggjort en meddelelse med ajourførte oplysninger om salg af faste ejendomme i udlandet, hvilke oplysninger kan anvendes ved opgørelsen af grundlaget for beregningen af ejendomsværdiskat for 2015.

Ejere af ferieboliger i udlandet skal senest den 3. juli 2016 via TastSelv indberette den værdi, der skal danne grundlag for ejendomsværdiskatten for 2015.

I vores Viden-Om-Serie har vi udgivet en artikel om de skattemæssige konsekvenser ved køb af feriebolig i udlandet. Heri kan du læse mere om reglerne og om alle de andre forhold, som du bør være opmærksom på, hvis du påtænker at købe feriebolig i udlandet eller allerede ejer en sådan.