Årsopgørelsen for 2014 er snart klar

14 januar 2015

Mandag den 9. marts 2015 løfter SKAT officielt sløret for, om vi skal have penge tilbage i skat for 2014, eller om vi skal betale restskat. For mange vil det kun være en foreløbig opgørelse.

SKAT har på sin hjemmeside offentliggjort tidsplanen for forløbet omkring årsopgørelsen for 2014. Det fremgår heraf, at årsopgørelserne officielt kan ses fra og med mandag den 9. marts 2015. For at udgå det store pres på TastSelv-systemet har SKAT i tidligere år åbnet et par dage forud for den officielle dato. Det sker – gætter vi på – nok også i år.

De personlige skatteoplysninger, som SKAT modtager fra arbejdsgivere, pengeinstitutter mv., kan ses i TastSelv fra og med den 3. februar 2015.

For alle dem, der har indkomster eller fradrag, som SKAT ikke kender til, vil den første årsopgørelse selvsagt ikke være endelig. Der udskrives således en ny årsopgørelse efter indberetningen af tilføjelserne.

Overskydende skat op til 100.000 kr. indsættes på din Nemkonto tirsdag den 7. april. Større beløb indsættes først på et senere tidspunkt, da SKAT forinden foretager en manuel gennemgang af årsopgørelsen til sikring af, at denne er korrekt. Overskydende skat under 100 kr. udbetales ikke, men overføres til næste år.

 

Ovenstående artikel er hentet fra Depechen, der er vores elektroniske nyhedsbrev om skat og moms. Depechen udsendes hver anden onsdag og er ganske gratis.