Fremtidens virksomhedsstjerner viste sig frem for toppen af det offentlige og private erhvervsliv

09 september 2015

BDO’s Advisory afdeling har netop afholdt finalen i deres årlige Case Competition. Her præsenterede fire grupper af studerende deres løsninger på en konkret case for et kompetent dommerpanel bestående af ledere inden for det offentlige og private erhvervsliv. Vinderne blev dem, der præsenterede et virkelighedsnært løsningsforslag, ”der var noget musik i.”

BDO Case Competion

Fire grupper bestående af mellem to og fire studerende blev stillet den simple, men meget udfordrende opgave at skulle finde og skære 1% af budgettet i alle landets kommuner. Løsningen skulle de - kun 48 timer senere - præsentere for et panel bestående af ledere fra det offentlige og private erhvervsliv, herunder Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, Julie Vig Albertsen, kontorchef i center for kommuneøkonomi og regioner i Finansministeriet og Jens Klarskov, direktør for Dansk Erhverv.

Opgaven, der ifølge administrerende direktør i Dansk Erhverv, Jens Klarskov, var ”meget repræsentativ da alle grene af den offentlige sektor bliver mødt med krav og pres og ambitioner om effektivisering, ” blev løst så godt, at det imponerede samtlige dommere.

For Julie Vig Albertsen, kontorchef i center for kommuneøkonomi og regioner i Finansministeriet, gav det således ”stof til eftertanke, hvor meget kreativitet man kan få ud af at give så faste rammer for en rigtig svær opgave, når man sætter nogle kvikke unge mennesker til at brainstorme på, hvordan de kan løse det bedst muligt. ”

Som en helhed var dommerne enige om, at deltagerne imponerede ved både form og indhold. Vinderne blev dem, ”der havde tænkt noget virkelighedsnært. Man kunne se for sig, at der var et eller andet i det; der var noget musik i. Det kunne realiseres, og det udslagsgivende blev, at hvis vi skulle købe en konsulentydelse, så var det den, ” fortæller administrerende direktør i KL, Kristian Wendelboe, om begrundelsen.

Vinderne, der leverede den virkelighedsnære løsning, var Mikala Louise Sørensen og Joachim Skanderby Johansen, der til daglig læser henholdsvis Økonomi ved Københavns Universitet og Business Administration and Philosophy ved CBS.

Fremtidens managementkonsulenter

BDO’s Case Competition gav også dommerne lejlighed til at reflektere over, hvad fremtidens managementkonsulenter skal kunne, og om der overhovedet er brug for dem. Noget som Administrerende direktør i Dansk Erhverv, Jens Klarskov, ikke er i tvivl om:

”Jamen, 110% sikkert. Sandheden er jo, at man ikke både kan besidde en høj faglig og administrativ kompetence i det offentlige - eller for den sags skyld i det private - og så samtidig løse nogle af de der store samfundsudfordringer, nogle af de økonomiske udfordringer, nogle af de ledelsesmæssige, nogle af de digitale udfordringer, uden at man engang i mellem bliver nødt til at handle ind hos eksterne konsulenter. ”

Men at der kommer til at ske ændringer i managementkonsulenternes arbejde, er administrerende direktør i KL, Kristian Wendelboe, ikke i tvivl om. Det skyldes primært ”at konsulentrapporter som begreb har fået sådan lidt et odiøst præg i det offentlige. ” Men, fortsætter han, ”det betyder jo ikke, at man skal lade presset aftage; konsulentopgaven er bare blevet mere udfordrende, og man er nødt til at tænke lige dét dybere. ” For, som han slutter, af ”man er simpelthen nødt til at komme med nogle bud, der er operationelle og som politikerne kan se for sig. Løsninger som ikke bare er den hurtigere og poppede overskrift. ”