Vi kan da ikke vente til 2020

16 marts 2015

Der skrives meget om Udkantsdanmark i øjeblikket, herunder hvad vi kan gøre for at stoppe affolkningen af yderområderne.

Her på BDO Debatterer har vi flere gange skrevet, at det efter vores opfattelse er vigtigt at understøtte især de mindre og mellemstore virksomheder. De er nemlig en vigtig spiller i kampen for at undgå, at vi alle bosætter os i byerne. Hvis der er arbejde at få, skal folk nemlig nok blive boende i de mindre samfund.

Og vi har konkret peget på, at en god hjælp til virksomhederne vil være at forbedre mobil- og bredbåndsdækningen i yderområderne. Derfor blev vi også ganske begejstrede, at da Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen den 26. februar 2015 udsendte en pressemeddelelse om, at der mellem alle Folketingets partier var indgået en aftale om at løfte mobil- og bredbåndsdækningen. I pressemeddelelsen kunne vi således læse følgende:

”Med aftalen tager vi markante skridt til at forbedre mobil- og bredbåndsdækningen – ikke mindst i tyndt befolkede områder. Vi frigør blandt andet 700 MHz-frekvensbåndet for at imødekomme det stadigt stigende behov for mobildata og fastsætter dækningskrav ved de kommende frekvensauktioner.”

Det lød jo godt. En nærlæsning af aftalen afslører imidlertid, at frigørelsen af 700 MHz-frekvensbåndet først sker i april 2020, og at de såkaldte frekvensauktioner finder sted i 2016, 2018 og 2019.

I BDO synes vi, at det er lang tid at vente. Vi frygter, at der vil være virksomheder, som ikke vil vente 5 år på bedre dækning. Og når de først er flyttet, vender de ikke til. Vi synes derfor, at partierne burde genoptage forhandlingerne og finde løsninger, der kan sættes i spil nu.

Vi kan godt forstå, at man på Christiansborg er ivrige efter at udvise handlekraft også på dette område, men vi tænker, at det ville have aftvunget mere respekt, hvis initiativerne havde haft et aktuelt indhold.

Hvad mener du?

Følg debatten - og giv gerne din mening til kende i vores debatforum på LinkedIn.