Tænk stort og tænk klogt

26 januar 2015

Erhverv Sjælland, der udgives af Sjællandske Medier, rummede forleden en artikel om OKNygaard, der er en landsdækkende anlægsgartnervirksomhed med 350 ansatte, og dermed noget af en sjældenhed inden for en branche, der er præget af små lokale virksomheder.

Virksomheden opstod i 2013 ved en fusion mellem de 2 regionale virksomheder, OK Grøn Anlæg og Bent Nygaard Anlæg. Tanken var, at der bliver flere og flere landsdækkende firmaer, og at disse efterspørger aftaler med andre landsdækkende firma. For at kunne byde på opgaver for sådanne, var det derfor selv for en anlægsgartnervirksomhed nødvendigt at blive større, og med foreløbig 10 afdelinger er det lykkedes.

I artiklen fortælles, at den fusionerede virksomhed i den første tid har brugt lang tid på, at opbygge den rigtige organisation. Den er på plads nu, hvor de har implementeret en struktur med teamledere mellem driftslederne på toppen og folkene i marken. Det har været en stor succes, fordi teamlederne ikke bare udgør bindeleddet mellem de overordnede og de udførende, men også har kompetence til at træffe beslutninger og give tilbud.

Vi har i dette forum flere gange peget på, at udviklingen går mod større og større virksomheder, og at vi i rådgivningen til vores kunder ofte peger på dette som en mulighed for at udvikle deres forretning.

Historien om OKNygaard viser imidlertid, at det ikke er nok at tænke stort. Der skal også tænkes klogt. Og med etableringen af deres teamlederordning viser de, at store virksomheder med mange medarbejdere ikke bliver en succes, hvis organisationen ikke er på plads. Der skal være nogen ude i marken, som ikke bare får tingene til at ske, men som også har kompetence til at træffe beslutninger.

I BDO er vi begejstrede for den slags historier. Dem kan vi nemlig bruge i vores daglige rådgivning. Gode eksempler kan vi aldrig få for mange af.

Hvad mener du?

Følg debatten - og giv gerne din mening til kende i vores debatforum på LinkedIn: