Intet nyt er godt nyt

09 maj 2016

Det går udmærket hos de mindre og mellemstore virksomheder. De er på ingen måde i krise, men de er på den anden side heller ikke i en vækstfase. Indehavernes syn på tingenes tilstand er næsten præcis den samme som for et år siden.

Det viser et første smugkig på svarerne fra den spørgeskemaundersøgelse, som udgør den ene halvdel af grundlaget for vores SMV Barometer, som vi udsender om en måneds tid, og som er en undersøgelse af, hvordan det går hos de mindre og mellemstore virksomheder. Den anden halvdel af undersøgelsen består af en regnskabsanalyse, hvor vi i år sammenligner indtjeningen i 2015 med 2014.

Mens regnskabsanalysen er bagudskuende, er spørgeskemaundersøgelsen primært rettet mod virksomhedernes forventninger til indeværende år, som vi allerede har tilbagelagt mere end 1/3 af.

De svar vi i år har fået, er næsten identisk med dem, som vi fik sidste år. Der er kun meget små udsving. Svarene viser, at virksomhederne ikke er jubeloptimister, men på ingen måde heller pessimister. Livet går sin vante gang hos de mindre og mellemstore virksomheder.

Fordi udsvingene er så små, kan det være lidt farligt at konkludere for meget på de forskelle, som der rent faktisk er, men vi gør det alligevel. På tre væsentlige målepunkter vender de marginale forskelle nemlig alle i positiv retning.

Andelen af virksomheder, som forventer en stigning i omsætningen i år på mere end 10 % sammenlignet med sidste år, er steget lidt. Andelen af virksomheder, som i det seneste år især har haft fokus på tilpasning af omkostninger er samtidig faldet. Og det samme er andelen af virksomheder, der ser vigende efterspørgsel som en af deres allerstørste udfordringer. Endda markant.

Nu ser vi frem mod regnskabsanalysen. Når den er færdig, kommer vi med det fulde SMV Barometer. Du kan roligt glæde dig. Det bliver spændende læsning.

Hvad mener du?

Følg debatten - og giv gerne din mening til kende i vores debatforum på LinkedIn.