En sten i skoen

20 juni 2016

Ofte bliver man forbavset over, hvordan hverdagens små problemer i den grad kan overskygge de helt store udfordringer. Vi kan alle forholde os til de små ting, mens vi tit har svært ved at anvise løsningen på de store.

Vi har netop oplevet et eksempel på dette. I BDO udsender vi hver anden onsdag et nyhedsbrev om skat, moms og regnskab. Depechen hedder det. For nylig bragte vi i dette en lille artikel om en særlig problemstilling i forhold til arbejdsgiveres mulighed for at godtgøre de ansattes parkeringsudgifter.

Skattereglerne er skruet sådan sammen, at disse parkeringsudgifter (ikke parkeringsbøder) ikke kan godtgøres skattefrit, hvis medarbejderen modtager skattefri befordringsgodtgørelse for den tur, som parkeringen er en del af. Fordi parkeringsudgifter er indregnet i kørselsgodtgørelsessatsen.

Den historie var tæt på at gøre os til centrum for en shit storm. Ukvemsordene haglede ned over os. Alle mente, at vi måtte være galt afmarcherede, og at det da ikke kan være rigtigt, at lønmodtagere skal betale skat af godtgjorte parkeringsudgifter.

Men det skal de. Reglerne er faktisk ganske klare. Alligevel er der næppe mange arbejdsgivere – private såvel som offentlige – som har været klar over dette, fordi SKAT i deres juridiske vejledning nærmest har skrevet det modsatte. I alle tilfælde udtrykt sig så uklart, at både arbejdsgivere og rådgivere med rette har kunne tro, at parkeringsudgifterne udmærket har kunnet refunderes skattefrit.

Først i år har SKAT ændret beskrivelsen af reglerne, men ændringen er gjort så diskret, at ingen har opdaget det før nu, hvor vi i BDO har sat fokus på problemstillingen.

Det er ikke smart. Og det er reglerne heller ikke. I en tid hvor alle taler om at lette de administrative byrder er det jo håbløst, at arbejdsgivere tvinges til at indeholde kildeskat af et beløb svarende til de godtgjorte parkeringsudgifter. Derfor arbejder vi i BDO nu for, at reglerne bliver ændret.

Hvad mener du?

Følg debatten - og giv gerne din mening til kende i vores debatforum på LinkedIn.