Dusør for at skaffe nye medarbejdere

11 juli 2016

I Jyllands-Posten Erhverv var der for nylig en artikel om spærfabrikken Woodcon, der er beliggende i landsbyen Bryrup ved Silkeborg, og som aktuelt beskæftiger 22 ansatte, men som har brug for yderligere mindst 4 mand til produktionen.

Dem har de imidlertid mere end svært ved at finde. Derfor har virksomheden nu tilbudt sine medarbejdere en dusør på 3.000 kr., hvis de kan skaffe en ny kollega. Behovet for flere hænder er så påtrængende, at virksomheden er tilbageholdende med at tage nye ordrer ind.

Til avisen udtaler virksomhedens administrerende direktør, Gert Nordingsgaard, at det næsten er en falliterklæring at måtte bruge bonus som lokkemiddel, men at de er ret desperate. Han tilføjer, at mangel på kvalificeret arbejdskraft er en barriere for, at virksomheden kan vokse, og at udfordringen nok forstærkes af, at fabrikken ligger et godt stykke væk fra storbyerne.

At bruge dusør som lokkemiddel er imidlertid ikke noget nyt våben. Det har skam været kendt i flere år - blandt andet i vores egen branche, revisionsbranchen – men det har mest været anvendt af de større virksomheder. Det nye er, at også de mindre og mellemstore virksomheder nu ser sig nødsaget til at bruge dette.

I vores SMV Barometer 2016 har vi spurgt vores kunder, om de oplever det som sværere at skaffe kompetent arbejdskraft. Det gør mange og oplevelsen stiger med virksomhedernes størrelse. Blandt virksomheder med en omsætning på under 25 mio. kr. svarer 1/5 bekræftende. Blandt virksomheder med over 100 mio. kr. i omsætning har 1/3 svaret bekræftende.

Det er ikke overraskende, at de større virksomheder finder det mere udfordrende at finde medarbejdere end de mindre. Til gengæld er det bekymrende, fordi næsten 74 procent af disse forventer at skulle ansætte flere medarbejdere. Blandt virksomheder med under 25 mio. kr. i omsætning er det kun 26 procent.

Hvad mener du?

Følg debatten - og giv gerne din mening til kende i vores debatforum på LinkedIn.