Der er brug for flere af hans slags

18 april 2016

Stifteren af Saxo Bank, Lars Seier Christensen, er kendt af mange. Først og fremmest på grund af hans engagement i cykelsporten via det nu hedengangne Team Saxo-Tinkoff-hold, men også fordi han gerne deltager i den offentlige debat.

Lars Seier Christensen er imidlertid også kendt som en ivrig investor i mindre virksomheder. En aktivitet som han gerne skilter med. Fx i Berlingske Business i sidste uge, hvor han fortalte om sin seneste investering. I Sponsta, som er en dansk start-up-virksomhed, der står bag en platform, hvor virksomheder og instagrammere kan finde hinanden.

Sponsta er langt fra den eneste mindre virksomhed, som har brug for risikovillig kapital. Faktisk er manglen på sådan kapital en af de største barrierer for væksten blandt mange af disse. Derfor er det godt med pengemænd, som tør investere i den slags. Der er blot for få af dem.

Der tales meget om udfordringen med at få børsnoteret mindre virksomheder. Om den manglende interesse fra både de private og de professionelle investorer i forhold til den slags virksomheder.

Nu ser der imidlertid ud til at ske noget. Alternativet har i en vækstpakke medtaget et forslag om lempelse af reglerne for anvendelse af pensionsmidler til køb af aktier i ikke-børsnoterede virksomheder. Og minsandten om ikke erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen synes godt om forslaget. Det samme gør Dansk Iværksætterforening, DVCA – brancheforeningen for kapitalfonde – samt ikke mindst dagbladet Børsen, som på lederplads har talt varmt om forslaget.

Det gør vi også i BDO. Forslaget er nemlig en af vores gamle kæpheste. Vi har forsøgt at promovere forslaget i de seneste to år. Hidtil uden held. At hjælpen skulle komme fra Alternativet, havde vi ikke lige forestillet os, men det betyder ikke noget. Vi deler gerne fadderskabet til forslaget med andre. Det vigtigste er, at der sker noget.

Hvad mener du?

Følg debatten - og giv gerne din mening til kende i vores debatforum på LinkedIn.