De mindre og mellemstore fylder meget

11 januar 2016

Danske Bank indledte året med en række organisationsændringer i deres erhvervsdivision. ”Målet er at decentralisere banken og rykke beslutningerne endnu tættere på erhvervskunderne”, oplyste banken i en pressemeddelelse.

Som en del af ændringen blev bankens hidtidige direktør for dens erhvervsaktiviteter i Syddanmark, Søren Jan Nielsen, udnævnt til chef for området ”Lokale kunder”, der er bankens betegnelse for de mindre og mellemstore erhvervskunder. Med udnævnelsen blev Søren Jan Nielsen samtidig en del af bankens landsledelse.

Ændringen blev omtalt i en artikel i Fyens Stiftstidende, hvortil Søren Jan Nielsen udtalte: ”Hidtil har Lokale Kunder været et internt begreb, men nu bliver jeg en del af en enhed på tværs af landet med ansvar for de virksomheder, der omsætter for op til 75 millioner kroner. Og det er en stor opgave, for de udgør 80 procent af de erhvervskunder, som vi har i Danske Bank”.

Oplysningerne i artiklen er interessant af flere årsager. For det første fordi decentraliseringen af beslutningskompetencen er endnu et tegn på, at vi langsomt, men sikkert, er ved at vende tilbage til de forhold, som vi kendte inden finanskrisen. De senere års langsomme behandling af låneansøgninger kommer ingen til at savne.

For det andet fordi oplysningen om, at de mindre og mellemstore virksomheder faktisk udgør hele 80 procent af alle erhvervskunder i Danske Bank, viser, hvor stor og vigtig en spiller disse virksomheder er. Danske Bank er af mange altid blevet forbundet med de store virksomheder, og det vil sikkert overraske mange, at de mindre og mellemstore virksomheder fylder så meget i deres portefølje.

I BDO hilser vi alle tiltag, der gavner de mindre og mellemstore virksomheder, velkommen. Derfor glæder vi os også over bankens beslutning. En beslutning som de heldigvis ikke er ene om. Også andre pengeinstitutter decentraliserer beslutningskompetencen og øger deres fokus på de mindre og mellemstore virksomheder. Det er godt tegn, synes vi.

Hvad mener du?

Følg debatten - og giv gerne din mening til kende i vores debatforum på LinkedIn.