Niroshan Uthayakumar - trainee

Niroshan Uthayakumar, 20 år, trainee fra 2016-2018 hos BDO i Haderslev.

Hvorfor revisor?

”Jeg har vidst, at jeg ville være revisor, siden jeg gik i 7. klasse. Jeg har en kammerat, der er bogholder, og gennem ham har jeg fået kendskab til branchen. Da jeg læste om BDO’s traineeforløb, vidste jeg med det samme, at det var lige, hvad jeg søgte: En mulighed for at omsætte teori til praksis gennem et rigtigt arbejde i en virksomhed, mens jeg studerer videre. ”

Hvordan er det at være trainee hos BDO?

”Det er en fornøjelse at være trainee hos BDO. Der er en afslappet stemning, men vi er samtidig ambitiøse. Læringskurven er stejl, og både min personlige og faglige udvikling er gået stærkt. Da jeg startede i BDO blev alle trainees sendt på introtur til Malaga. Det gav en super god start. Jeg lærte hurtigt de andre trainees at kende gennem sociale aktiviteter, og vi blev samtidig undervist af erfarne revisorer, der gav os en god forståelse for bogføring og regnskab. En forståelse som klædte os på til vores kommende hverdag som revisor-trainees. ”
 

Kan du fortælle om din hverdag som trainee?

”Min hverdag som trainee i BDO er meget alsidig. Opgaverne veksler hele tiden. Min dag starter typisk med, at jeg tjekker min mail og får et overblik over dagens arbejdsopgaver – ofte får jeg også en snak med min mentor, som guider mig ift., hvordan opgaverne skal gribes an og prioriteres. Nogle dage er vi også ude på kundebesøg. Jeg kan godt lide at komme ud i virksomhederne, hvor jeg får lov til at hjælpe med rigtige problemstillinger. ”

Hvad har mentorordningen betydet for dig?

”Med en mentor har du én, der støtter dig hele vejen gennem dit traineeforløb. Det er rart at have én, man kan gå til, uden at man skal være nervøs for at spørge om noget dumt. I starten spørger man jo stort set om alt, men med tiden bliver man mere og mere selvhjulpen. Min mentor er noget ældre, end jeg selv er, og han er lige blevet færdig med sin HD, så han er en god støtte, når man skal lære at jonglere mellem nyt arbejde og nyt studie. Det er en stor hjælp.”