• Variant
Case:

Variant

23 april 2018

BDO har rådgivet Variant succesfuldt gennem generationer

Variant i Vejle har produceret trailere siden 1975. Stifter Niels Buhl fik ideen til at skabe små hobbytrailere til private, og produktionen lå den gang i et lille værksted bag hans hjem. Et par år senere kom broderen Jens Buhl ind som medejer af firmaet. I dag, hvor Variant har mere end 150 forhandlere spredt over hele landet, og firmaet er Danmarks største danskejede trailerproducent, har Jens Buhls søn Andreas taget over som direktør.

Hos Variant produceres der hobbytrailere, maskintrailere, bådtrailere og cargotrailere – vokseværket har været konstant, og salget af mere end 400.000 trailere vidner om kvalitet og sikkerhed. Om samarbejdet med BDO fortæller Direktør Andreas Buhl: ”BDO har været med os hele vejen. Frank Lau fra BDO har været sparringspartner – både i forhold til skat, moms og afgifter men også som rådgivere i forbindelse med generationsskiftet, som er gennemført glidende. Vi er aldrig i tvivl om, at de gode råd, vi får fra Frank, altid er tjekket af, så de holder – det giver en enorm tryghed. ”

Råd og hjælp til digitalisering

Variant har gennemgået en enorm økonomisk udvikling i forhold til at få digitaliseret regnskabs-, bogførings- og lagerstyringsprocesserne: ” I forbindelse med at digitalisere var Franks evner som rådgiver helt eminente; for han bragte mig i kontakt med en anden af hans kunder, som netop havde gennemført en lignende stor digitaliseringsproces – det lærte jeg virkelig meget af, og det var brugbart for os i Variant, ” forklarer Andreas og tilføjer ”Vores revisorteam er som venner af huset, og samarbejdet er tæt. Vi ved, der er respekt og forståelse både for os som virksomhed og min far og jeg som personer. Faktisk er vi to generationer, som arbejder sammen, og det fungerer upåklageligt – vi har fulgt hinanden gennem mange år."