Artikel:

Sådan kan BDO hjælpe dig til 100.000 kr. til den digitale omstilling

11 april 2019

Små og mellemstore virksomheder (SMVer) i Danmark tilbydes nu en hjælpende hånd til at fremtidssikre virksomheden via op til 100.000 kroner i tilskud til digital omstilling. Der er tale om en først-til-mølle-ordning, og i BDO står vi klar til at hjælpe din virksomhed med at sikre et tilskud og få det bedste resultat ud af de ekstra midler.

Pengene stammer fra en ny pulje oprettet af Erhvervsstyrelsen, som har sat i alt 12,7 mio. kr. til side til rådgivning om digital omstilling. Ansøgninger skal indsendes senest den 10. juni 2019.

”Med den korte deadline kan det være udfordrende at få både dokumentation og ansøgning på plads. Det er blandt andet det, vi står klar til at hjælpe med,” fortæller Stine Høiberg Rasmussen, Manager med fokus på digital procesoptimering hos BDO Danmark.

 

De mange muligheder

Erhvervsstyrelsen slår fast, at midlerne i den nye pulje kan gå til rådgivning om digital omstilling i SMVer. Der kan for eksempel være tale om ’private rådgivningsløb vedrørende afklaring af digitale muligheder, udvikling af business cases eller implementering af nye teknologier og løsninger.’

Med andre ord giver tilskuddet blandt andet mulighed for at identificere, hvor og hvordan nye teknologier kan gøre størst positiv forskel for netop din virksomhed. Det kan dreje sig om projekter eller opgaver som:

 • Kortlægning af arbejdsprocesser i virksomheden
 • Afklaring af hvilke processer, der kan digitaliseres/automatiseres
 • Afklaring af relevant teknologi til digitalisering/automatisering
 • Afklaring af tekniske og organisatoriske barrierer for digitaliseringen/automatiseringen
 • Udarbejdelse af ROI/business case/kravsspecifikation for investering i ny teknologi.
   

Opfylder du kriterierne?

Ansøgere skal opfylde en række kriterier for at komme i betragtning. Det gælder blandt andet, at virksomheden:

 • Er en lille eller mellemstor virksomhed (SMV-status)
 • Har minimum fem fuldtidsansatte og har dansk CVR-nummer
 • Har afsat ressourcer til at implementere ny teknologi
 • Har vækstambitioner og ønske om at forbedre produktivitet.

Erhvervsstyrelsen stiller desuden krav om egen medfinansiering på 50% i form af kontant betaling eller afholdte timer.

Da der er tale om brede udvælgelseskriterier, vil der med stor sandsynlighed være mange ansøgere. Vi anbefaler derfor, at interesserede virksomheder enten selv går i gang med processen med det samme eller kontakter BDO, som blandt andet kan hjælpe med at udarbejde og indsende ansøgningen så hurtigt som muligt.
 

Vi er din optimale digitale omstillingspartner

Vores dedikerede ekspertteam står klar til at hjælpe din virksomhed med ansøgningen om tilskud. Desuden er vi, hvis vi skal sige det selv, også en optimal samarbejdspartner, som kan sikre, at du får det bedste resultatet ud af de projekter, du søger om tilskud til. Vi kan blandt andet rådgive om:

 • Hvordan digitaliseringstendenser- og muligheder kan forbindes til jeres forretning ved at sætte rammerne for digitale ambitioner, vurdere digitaliseringspotentialer, analysere arbejdsprocesser og implementere digitaliseringstiltag
 • Implementering af RPA (Robotic Process Automation) med fokus på at nedbringe omkostninger, undgå indtastningsfejl, øge hastighed og skabe sammenhæng mellem applikationer
 • Facilitering af system- og leverandørvalg med fokus på at analysere processerne og finde frem til, hvad IT-systemet skal kunne for at understøtte dine processer bedst mulig. Vi er med til at finde relevante IT-leverandører, og vi deltager og former rammerne for produkt-demonstrationer, de efterfølgende leverandørvurderinger og evt. kontraktforhandlinger
 • Meget andet, som du kan læse om på www.bdo.dk/digitalisering.

Kort sagt kan vi hjælpe med at finde og implementere den helt rigtige digitale løsning for netop din virksomhed.

Desuden er vi, via vores mere end 30 kontorer rundt i landet, den samarbejdspartner, der kan tilbyde den bedste kombination af ekspert- og lokalt baseret rådgivning.


Kontakt os for at høre nærmere om den nye tilskudsordning, hvordan vi kan hjælpe dig med at søge midler og hvilke potentielle projekter, pengene kan gå til.

Sikkerhedskode:
Retype the numbers below:
 Security code