• Er din virksomhed sårbar over for hackerangreb?

  Nu kan du søge tilskud til privat rådgivning om digital sikkerhed i din virksomhed

Artikel:

Er din virksomhed sårbar over for hackerangreb?

03 april 2020

Mikkel Jon Larssen, Partner, chef for Risk Assurance |

I dag og ikke mindst i disse Covid-19-tider, hvor flere af virksomhedernes medarbejdere arbejder hjemme, er beskyttelsen af data og informationer en af organisationers største digitale udfordringer.

Antallet af angreb stiger, og fejl eller mangler i sikkerheden kan have vidtrækkende konsekvenser såsom tab af adgang til systemer, negativ indvirkning på omdømme og øgede omkostninger grundet nedetid, juridiske krav eller bødestraffe for manglende compliance.

 

Din virksomhed kan få tilskud til digital sikkerhed

Erhvervsstyrelsens program SMV:Digital er åbnet op for, at SMV’er kan ansøge om tilskud på 25.000 kr. til privat rådgivning om styrkelse af deres digitale sikkerhed. For eksempel en gennemgang af virksomhedens IT-setup, penetrationstest eller hjælp til risikovurdering.

Tilskud tildeles efter først-til-mølle-princippet.

 

BDO kan hjælpe dig på vej - både med ansøgning om tilskud og som rådgiver

Vi tilbyder et bredt udvalg af services og løsninger inden for cybersikkerhed, der kan sammensættes og tilpasses, så de passer til netop din situation.

Vi rådgiver blandt andet om:

 • Opstartstjek: Den hurtigste måde at opgradere din cybersikkerhed. Indeholder et en-dags sikkerhedstjek af din organisations nuværende sikkerhedsniveau. Kommer desuden med en teknisk følgerapport, der inkluderer en prioriteret liste over fundne sikkerhedsproblemer og anbefalinger til, hvordan de kan udbedres.
 • Penetrationstests: Test din cybersikkerhed via en tilbundsgående penetrationstest med en typisk varighed på fire til fem dage. Vores gruppe af international anerkendte etiske hackere bruger nogle af de samme værktøjer, som en hacker eller cyberkriminel vil anvende, til at teste dit faktuelle sikkerhedsniveau og evne til at modstå og modvirke angreb. Penetrationstesten kan inkludere en test af jeres servere, web, wi-fi, mobile applikationer, kioskløsninger mv.

 

Hvad skal du være opmærksom på, inden du overvejer at ansøge

Ansøgere skal opfylde en række tildelingskriterier for at komme i betragtning. Det gælder blandt andet:

 • Dansk CVR-nr.
 • 2-20 ansatte
 • En omsætning på maks. 50 mio. euro og/eller en balance på maks. 43 mio. euro
 • Virksomhedsbeskrivelse
 • Virksomhedens vækstambitioner
 • Projektbeskrivelse og motivation for deltagelse
 • Ledelsesmæssig forankring og økonomisk råderum til at foretage efterfølgende investering
 • Digital eller teknologisk nyhedsværdi for virksomheden
 • Virksomhedens forventninger til rådgivning.

Vær opmærksom på, at der stilles krav om egen medfinansiering. Din egen medfinansiering kan være i form af kontant betaling eller afholdte timer. Du skal medfinansiere projektet med 50 %.

For at hjælpe virksomhederne godt i gang starter Erhvervsstyrelsen forløbet med en workshop den 27. maj. På workshoppen lærer deltagerne blandt andet, hvordan man enkelt laver en vurdering af virksomhedens digitale sikkerhed, arbejder systematisk med IT-sikkerhedsforanstaltninger og forbereder et beredskab.

Se mere om SMV:Digitals sikkerhedspulje her
 

Vi har lavet en quiz, hvor du kan teste din viden om cybersikkerhed ved at svare på fem hurtige spørgsmål og blive klogere på, hvordan din virksomhed optimerer sit forsvar mod cyberkriminelle.

Test din viden om cybersikkerhed

 

Vi er klar til at drøfte dine overvejelser, og vi hjælper dig gerne med at ansøge.
 

Sikkerhedskode:
Retype the numbers below:
 Security code