Publikation:

Cybersikkerhed i 2020

13 januar 2020

Mikkel Jon Larssen, Partner, chef for Risk Assurance |

Hver eneste dag sender hackere og cyberkriminelle 6,4 milliard phishing e-mails til intetanende modtagere. Og desværre med god grund. Hvert år resulterer phishing e-mails i mere end to milliarder stjålne id-informationer og 20 milliarder kroner i skadesomkostninger.

Nogle af de mange e-mails ender hos danske virksomheder og organisationer, som samtidig kæmper med en markant stigning i andre former for cyberangreb, der kompliceres af mangel på eksperter. Forrester Research anslår, at mindre end to procent af alle it-professionelle på verdensplan arbejder med cybersikkerhed. Men andre ord er der mange steder alvorlig mangel på netop de medarbejdere, som kan hjælpe til med at håndtere det konstant skiftende trusselslandskab.

Alle fra offentlige instanser og internationale selskaber til mindre og mellemstore virksomheder er enige om, at der bør sættes ind med bekæmpelse og forebyggelse af cybertruslerne. Men at gøre bedst muligt brug af de tilgængelige midler kræver indsigt i, hvad der sker i trusselslandskabet, hvor de største potentielle sikkerhedshuller findes, og hvordan man bedst muligt kan forebygge og modstå angreb.

I alle tre henseender venter der overraskelser for de fleste. Eksempelvis viser undersøgelser fra den internationale analysevirksomhed Gartner, at mere end 40 % af alle cybertrusler i dag er forbundet med medarbejderes opførsel online. Det gør uddannelse og kulturskabning til et af kernepunkterne i et hvert forsvar. Ofte er denne del af forsvaret langt mere effektivt end investeringer i ny hardware eller software.

I nedenstående publikation præsenterer BDO i Danmarks team for cybersikkerhed en oversigt over afgørende cyber-trends. Desuden stiller vi skarpt på, hvilke angrebsformer der oftest anvendes samt giver råd til, hvordan virksomheder og organisationer kan optimere deres forsvar mod hackere og andre former for cyberkriminelle ved indgangen til det nye årti.

 

Download publikationen