Artikel:

Cybersikkerhed halter stadig for danske virksomheder

27 august 2018

Mindre og mellemstore virksomheder (SMV’er) i Danmark mangler i mange tilfælde tilstrækkelig sikring mod hackerangreb, malware og andre former for fjendtligsindede cyberangreb.

Det viser resultaterne af vores SMV-barometer, der er bygget på spørgeskemabesvarelser fra danske SMV’er i alle industrier og regioner.

Her svarer mere end halvdelen af de adspurgte virksomheder, at de er utilstrækkeligt sikret mod cybertrusler.

”Det er bekymrende, at over halvdelen af danske SMV’er ikke føler, at deres cybersikkerhedssystemer er gode nok, men det svarer beklageligvis meget godt til det vi ser i vores daglige arbejder,” vurderer Mikkel Jon Larssen, Partner, Risk Assurance, og leder af BDO’s team for cybersikkerhed.

Mikkel Jon Larssen hæfter sig samtidig ved, at cybersikkerhed kræver en løbende indsats.

”Trussellandskabet udvikler sig konstant, og vi ser hele tiden nye former for angreb. Der er stigende interesse for at angribe danske mål, da fjendtligsindede hackere og cyberkriminelle er bevidste om, hvor deres angreb kan have størst chance for at trænge igennem forsvarssystemerne,” siger han.

De store omkostninger ved at vente

Sidste års hackerangreb mod A.P. Møller – Mærsk viste med al ønskelig tydelighed, at ingen virksomheder kan vide sig sikre. Samtidig viste angrebet, at det groft sagt er muligt at tvinge en virksomhed i knæ via cyberangreb.  Mærsk tabte et milliarbeløb for følge af angrebet, mens den gennemsnitlige regning for danske virksomheder ved et cyberangreb lyder på omkring en halv million kroner.

Ifølge SMV-barometeret lader det dog stadig til, at mange danske virksomheder stadig venter med at sikre sine IT-systemer. I årets undersøgelse spurgte vi blandt andet, hvorvidt virksomhederne har indført procedurer mv., der sikrer dem mod cybercrime. Her svarede under halvdelen (48,8) bekræftende. Indsatsen var størst blandt virksomheder med en omsætning på over 100 mio. kr. Her svarede 80,6 % bekræftende, mens det tilsvarende tal for virksomheder med en omsætning på under 25 mio. kr. var 43,2 %.

LÆS MERE OM CYBERSIKKERHED

 

Vil du vide mere om cybersikkerhed? Så tag en uforpligtende snak med os. Udfyld formularen nedenfor, så vender vi tilbage snarest muligt.

Sikkerhedskode:
Retype the numbers below:
 Security code