• Fokus på styringen giver forbedret kvalitet og økonomi i BPA-ordninger
Analyse:

Fokus på styringen giver forbedret kvalitet og økonomi i BPA-ordninger

26 marts 2018

Lovgivningen er kompleks

Vores erfaring er desværre, at flere kommuner og deres sagsbehandlere savner redskaber til at sikre en fælles forståelse for den komplekse lovgivning, som ordningerne er underlagt. Den forståelse har direkte betydning for sagsbehandlingen såvel som for udmålingen af timer og tilskudsbeløb.

Desuden oplever vi, at koordineringen om udmåling og opfølgning mellem sagsbehandlere, visitatorer og økonomimedarbejdere ofte er udfordret, og at der kan opnås stor effekt ved at definere klare rolle- og ansvarsbeskrivelser.
 

Fire relevante tiltag

I kraft af vores erfaringer fra udviklingsopgaver på det specialiserede voksenområde i kommunerne ved vi, at fire tiltag kan gøre forskellen:

 1. Skab klarhed over samarbejdssnitflader og roller i sagsbehandlingen og den lovmæssige opfølgning og tilsyn i nye såvel som eksisterende BPA-ordninger,
   
 2. Få overensstemmelse mellem serviceniveau og den praksis, som bør ligges til grund for bevilling,
   
 3. Implementer den ønskede praksis fuldt ud i sagsbehandlerteamet og hos eventuelle samarbejdspartnere i ældreområdets visitation og i økonomiafdelingen,
   
 4. Udvikl de nødvendige understøttende redskaber i sagsbehandlingen og opstarten og opfølgningen i ordninger, herunder fx kvalitetsstandarder, administrationsgrundlag, sagsbehandlingens procesbeskrivelse, tilsynsskabelon – og en god brugerhåndbog.
   

Skal vi uddybe?
Kontakt os for at høre mere om BDO’s erfaringer – ligesom vi gerne kommer forbi og præsenterer et konkret oplæg til en proces hos jer.